La Genius Saver Card

Effective Efficient Excellent | Kad Ion Negatif untuk Penjimatan dan Kesihatan

Mengenai Kad La Genius Saver

1. Apakah fungsi utama LA Saver?

Fungsi utama LA Genius Saver adalah membantu anda melakukan penjimatan dari aspek penggunaan elektrik dan petrol, dua elemen utama dalam kehidupan seharian anda yang mana jika tidak digunakan dengan cara yang betul, ia sebenarnya boleh membebankan anda! Selain berfungsi sebagai peranti penjimatan terbaik, LA Genius Saver juga boleh membantu anda untuk mendapatkan tahap kesihatan yang lebih baik.

>>>Klik sini untuk daftar, PERCUMA<<<

2. Bagaimanakah LA Saver boleh memberi penjimatan pada pengguna?

Bagi penggunaan petrol dan diesel, LA Genius Saver mampu memberikan lebih kilometer pada kadar penggunaan petrol/diesel yang sama sebelum menggunakan LA Genius Saver. Bagi penggunaan elektrik, LA Genius Savermampu memberikan penurunan pada bil dalam penggunaan kW yang sama sebelum menggunakan LA Genius Saver.

3. Bagaimana kad ini berfungsi untuk menjimatkan petrol?

LA Genius Saver berfungsi untuk mengawal kebocoran dan pembaziran yang berlaku semasa mengisi minyak dengan gelombang tenaga yang keluar daripada kad. Gelombang daripada kad ini mengawal wap minyak yang keluar melalui penutup tangki dan memberi penjimatan sehingga 30%. Hasilnya anda akan mendapat lebih kilometer jika dibandingkan dengan jumlah isian petrol sebelum menggunakan LA Genius Saver.
Nak tahu lebih lanjut?

4. Bagaimana kad ini berfungsi untuk menjimatkan elektrik?

LA Genius Saver akan mengeluarkan satu getaran yang membentuk gelombang yang membantu menyelaraskan gelombang voltan dan gelombang elektrik. Ini menghasilkan gelombang yang lebih stabil dan mengurangkan pembaziran tenaga serta haba.

5. Berapakah kuantiti LA Genius Saver yang harus untuk penjimatan elektrik dan petrol?

Berikut merupakan cadangan penggunaan LA Genius Saver mengikut kuantiti untuk mendapatkan kesan penjimatan yang optimum:

(i) Untuk penjimatan elektrik :
1 kad = < RM100 penggunaan elektrik
2 kad = RM100 hingga RM200 penggunaan elektrik
3 kad = RM200 hingga RM300 penggunaan elektrik

(ii) Untuk penjimatan petrol:
1 kad = < 1000cc
2 kad = < 2000cc
3 kad = > 2000cc

>>>Klik sini untuk daftar, PERCUMA<<<

6. Bagaimana LA Genius Saver boleh membantu saya dari segi kesihatan?

LA Genius Saver adalah sejenis kad yang telah dicaj menggunakan tenaga elektrik yang tinggi sekaligus mewujudkan beribu-ribu ion negative di dalam kad tersebut. Selain ion negatif, LA Genius Saver juga mengandungi Far Infra-red, iaitu satu unsur yang mempunyai banyak manfaat untuk kesihatan tubuh badan anda,membantu mengubati dan mencegah pelbagai jenis penyakit yang biasa dialami oleh masyarakat contohnya seperti merangsang sel-sel darah yang lemah, menggalakkan tindak balas pengoksidaan, menyingkirkan molekul-molekul berbahaya dalam badan seperti toksin, lemak, bahan kimia, asid dan lain-lain.

7. Bagaimana cara untuk menggunakan LA Genius Saver?

Untuk tujuan penjimatan petrol/diesel, LA Genius Saver hanya perlu dilekatkan pada penutup tangki. Bagi tujuan penjimatan elektrik, LA Genius Saver hanya perlu dilekatkan pada kotak fius utama premis atau kediaman anda.

8. Apakah tahap keberkesanan produk LA Saver dalam memberikan penjimatan dalam penggunaan elektrik dan petrol/diesel?

Berdasarkan ribuan testimoni yang telah kami perolehi daripada pelanggan-pelanggan kami, menunjukkan majoriti kadar penjimatan yang dicatatkan adalah sehingga 30%.

9. Bagaimana kad ini berfungsi untuk menjimatkan petrol?

LA Genius Saver berfungsi untuk mengawal kebocoran dan pembaziran yang berlaku semasa kita mengisi minyak dengan gelombang tenaga yang keluar daripada kad. Gelombang daripada kad ini mengawal wap minyak yang keluar melalui penutup tangki dan memberi penjimatan sehingga 30%. Hasilnya anda akan mendapat lebih kilometer jika dibandingkan dengan jumlah isian petrol sebelum menggunakan LA Genius Saver.

10. Bagaimana kad ini berfungsi untuk menjimatkan elektrik?

LA Genius Saver akan mengeluarkan satu getaran yang membentuk gelombang yang membantu untuk menyelaraskan gelombang voltan dan gelombang elektrik. Ini menghasilkan gelombang yang lebih stabil dan mengurangkan pembaziran tenaga serta haba.

11. Apakah bahan kandungan yang terdapat di dalam La Saver?

Di dalam LA Saver terdapat kandungan seperti Far Infrared (FIR) & Caj Ion Negatif.

12. Apakah itu FIR dan ion negative?

Far Infrared merupakan gelombang yang terdapat di dalam cahaya matahari. Apabila cahaya matahari terkena pada kulit, FIR akan menembusi badan dan mendatangkan kebaikan kepada tubuh. Kajian sains menunjukkan bahawa ion negatif tidak berbau, tanpa rasa dan tidak dapat dilihat. Ia banyak terdapat di persekitaran semula jadi, namun rumah atau bangunan pejabat mungkin tidak terdapat sebarang ion negatif. Ion negatif juga dikenali sebagai “vitamin udara”.

13. Dimanakah terdapat FIR dan ion negative dan adakah kita terdedah kepadanya setiap masa?

Ion negative dijana oleh penyejatan air, ombak lautan, air terjun dan galian ionik. Caj ini paling mudah didapati di kawasan air terjun dan tepi pantai. FIR terdapat di dalam cahaya matahari.

14. Adakah FIR dan ion negative ini akan mendatangkan masalah kepada kesihatan pengguna?

Tidak,selain manfaat yang diperolehi daripada ion negative dan FIR, LA Genius Saver mempunyai ciri anti radiasi yang dapat mengurangkan kesan elektromagnetik pada badan manusia.

>>>Klik sini untuk daftar, PERCUMA<<<

15. Apa Itu Radiasi?

Radiasi adalah pancaran tenaga melalui suatu ruang dalam bentuk panas, partikel atau gelombang elektromagnetik dari sumber radiasi. Ada beberapa sumber radiasi yang kita ketahui di persekitaran kehidupan kita, contohnya adalah televisyen, lampu, alat pemanas makanan (microwave oven), komputer, dan lain-lain. Ada sumber-sumber radiasi yang bersifat unsur alamiah, beberapa di antaranya adalah Uranium dan Thorium di dalam lapisan bumi, Karbon dan Radon di udara serta Tritium dan Deuterium yang ada di dalam air. Radiasi adalah sejenis gelombang yang di kategori sebagai gelombang yang bahaya kepada manusia. Cuma tahap bahaya gelombang ini harus di ambil kira bergantung kepada jenis. Gelombang yang berpunca daripada alat elektronik seperti internet wifi, telefon bimbit adalah mungkin jenis yang tidak dapat dielakkan dari kehidupan seharian. Manusia hari ini seharusnya berfikir cara untuk mengurangkan kesan radiasi dan bukannya menambah lagi bahaya yang telah sedia ada.

16. Bolehkah LA Genius Saver digunakan sebagai produk kesihatan selain daripada penjimatan?

Tentu, kerana pendedahan tubuh pada kandungan FIR dan ion negative adalah baik untuk tubuh.

17. Apakah jenis penyakit yang boleh dicegah oleh FIR dan ion negative?

Kanser, insomnia, stress, darah tinggi, lemah jantung, dan banyak lagi.

18. Apakah penyakit2 yang boleh dirawat oleh LA Genius Saver?

LA Genius Saver boleh merawat dan mencegah pelbagai jenis penyakit antaranya adalah menghilangkan migraine, sakit belakang, artritis, dapat meningkatkan tenaga dan pelbagai lagi manfaat kesihatan yang lain.

19. Terdapat beberapa produk di luar sana yg juga menggunakan ion negative dalam barangan mereka, apakah kelebihan LA Genius Saver jika hendak dibandingkan dengan produk ion negative dan FIR yang lain?

Terdapat pelbagai faktor yang membuktikan bahawa LA Genius Saver harus menjadi pilihan anda. Faktor pertama adalah dari konteks harga. Jika dibandingkan dengan produk-produk seumpamanya yang dijual di pasaran, harga LA Genius Saver adalah antara yang termurah,setanding dengan kualitinya. Menyentuh aspek kualiti, kami di LA Genius memberi jaminan bahawa jika digunakan mengikut peraturan dan cadangan yang telah digariskan oleh syarikat, LA Genius Saver boleh digunakan sehingga 5 tahun, kerana ia dicipta dengan spesifikasi kualiti yang tinggi dan menggunakan teknologi yang diiktiraf. Faktor ketiga adalah dari segi jaminan keberkesanan. Puluhan ribu orang telah mencuba LA Genius Saver untuk menjimatkan petrol/diesel dan elektrik mereka, dan maklumbalas yang diberikan oleh pelanggan-pelanggan kami adalah positif dan membanggakan. Tiada sebab untuk anda meragui keberkesanannya. Faktor seterusnya adalah, dengan hanya membeli dua unit LA Genius Saver, anda berpeluang mendaftar sebagai ahli LA Genius Saver secara PERCUMA! Setelah mendaftar sebagai ahli, stokis-stokis atau agen utama kami akan membantu anda untuk merealisasikan impian sebagai jutawan yang berjaya!

20. Adakah terdapat jaminan keberkesanan bagi produk LA Saver?

LA Genius Saver telah terjual hampir 50,000 unit di dalam dan luar negara, dan kami juga mempunyai ribuan testimoni positif daripada pengguna-pengguna LA Saver. Secara tidak langsung ia telah membuktikan bahawa LA Saver merupakan alat penjimatan terbaik yang harus anda miliki.

21. Bagaimanakah jika terdapat kerosakan pada produk LA Saver sewaktu digunakan?

Syarikat akan menggantikan kad LA Genius Saver dengan kad yang baru sekiranya kerosakan tersebut adalah berpunca daripada kesilapan pihak syarikat. Sebaliknya jika kerosakan itu adalah disebabkan oleh pengguna, penukaran adalah tidak dibenarkan.

22. Adakah produk ini selamat jika digigit atau dijilat oleh kanak-kanak?

Dari aspek keselamatan,secara umumnya dapat dinyatakan bahawa ia tidak akan mendatangkan sebarang kemudaratan kepada kanak-kanak sekiranya ia digigit atau dimasukkan ke mulut. Namun hal ini adalah tidak digalakkan kerana ia mungkin akan menjejaskan keberkesanan kad LA Saver.

23. Adakah LA Saver boleh dipotong, dibakar atau terdedah kepada haba yang tinggi?

Salah satu ciri utama LA Genius Saver adalah kalis haba, oleh itu tidak menjadi masalah jika ia terdedah kepada suhu yang tinggi. Tetapi kad LA Saver yang dipotong atau dibakar akan rosak dan tidak akan berfungsi sebagaimana asalnya.

24. Saya telah menggunakan kad LA Saver pada kenderaan saya selama hampir sebulan, namun tahap penjimatan adalah tidak sampai 30%. Apa masalahnya?

Jaminan penjimatan SEHINGGA 30% adalah berdasarkan testimoni-testimoni yang kami perolehi daripada pengguna-pengguna LA Genius Saver, dan bukanlah merupakan fakta yang sengaja diada-adakan untuk melariskan jualan. Dalam konteks ini, penjimatan sehingga 30% adalah bermaksud maksimum tahap penjimatan penggunaan petrol/diesel yang akan anda nikmati adalah sebanyak 30%, mungkin akan ada tahap penjimatan yg kurang daripada nilai tersebut, dan hal demikian adalah disebabkan oleh beberapa faktor luaran seperti jenis kenderaan, keadaan bentuk muka bumi, perbezaan CC kenderaan dan faktor-faktor lain. Namun, suka untuk diingatkan bahawa dengan penggunaan LA Genius Saver, penjimatan tetap berlaku walau dengan kadar yang sangat sedikit.

25. Sekiranya berlaku sebarang kerosakan pada kenderaan yang menggunakan LA Saver, bolehkah empunya kenderaan mengemukakan tuntutan kepada syarikat insurans?

Untuk pengetahuan Tuan, LA Genius Saver telah diuji oleh SIRIM dan Agensi Nuklear Malaysia, dan telah mendapat kelulusan dari aspek keselamatan, oleh itu sekiranya berlaku sebarang kerosakan pada kenderaan, Tuan tetap boleh mengemukakan tuntutan kepada syarikat insurans kerana diyakini bahawa kerosakan tersebut bukan disebabkan oleh kad LA Genius Saver.

26. Adakah penggunaan LA Genius Saver pada kotak fius akan menyebabkan kerosakan pada sistem elektrik di premis yang menggunakannya?

Tidak. LA Saver hanya perlu ditampal pada kotak fius, dan ini membuktikan bahawa pemasangannya tidak melibatkan sebarang pengubahsuaian pada sistem elektrik dan pendawaian di premis-premis yang menggunakannya.

27. Adakah LA Genius Saver akan mempengaruhi atau menjejaskan bacaan  meter?

Tidak sama sekali. Konsep penjimatan elektrik oleh LA Genius Saver adalah melalui cara mengawal dan memampatkan tenaga elektrik agar tidak berlaku sebarang pembaziran tenaga, seterusnya akan mengakibatkan bil elektrik menjadi tinggi tidak setimpal dengan unit penggunaan elektrik yang sebenar. Jelas di sini bahawa LA Genius Saver tidak mempengaruhi atau menjejaskan meter elektrik.

>>>Klik sini untuk daftar, PERCUMA<<<

More from Kad La Genius Saver
Back to Top